UTMB® 2023, l’aventura definitiva de Trail Running

Publicat el

21/08/2023

Hi ha els runners i després hi ha els ultrarunners, superesportistes la passió dels quals, capacitat i entrega els porten a aconseguir fites que semblen impensables per a la majòria dels humans. Per córrer proves d’ultraresistència es necessita una excel·lent preparació mental i física. No es tracta de lluitar contra la natura, sinó d’entrar en harmonia amb ella mentre es corren grans distàncies per alguns dels paisatges més impressionants del món.   

La UTMB® Mont-Blanc és la meca de les curses extremes; tot ultrarunner aspira a participar-hi. No obstant això, no és tasca fàcil, ja que la inscripció està regulada per un estricte sistema de classificació basat en les Running Stones obtingudes pels atletes, que donen la possibilitat d’entrar en el sorteig de les curses UTMB®, CCC® i OCC de la UTMB® Mont-Blanc, és a dir, les UTMB® World Series Finals. Les Running Stones només s’atorguen als runners que aconsegueixin completar les proves de categoria 20K, 50K, 100K i 100M d’un UTMB® World Series Event o un UTMB® World Series Major. El sol fet de qualificar-se atorga l’estatus de competidor de nivell, però acabar la cursa és una altra cosa.   

La nostra col·laboració des de fa anys amb UTMB® reflecteix aquest estàndard d’excel·lència, aquest esperit d’aventura i aquest amor profund per la natura. I els nostres atletes són una representació més d’aquest esperit.  

Aquests són els atletes de BUFF ® que han aconseguit un dorsal per estar a UTMB® 2023.  

A BUFF® ens enorgullim de ser el proveïdor oficial de productes de coll i cap dels UTMB® World Series Events. I a més en BUFF.com trobaràs una gran selecció d’accessoris per córrer: gorres, viseres, cintes, tubulars i els favorits dels nostres atletes per entrenar i participar en les millors curses de trail running del món 

PRÉPAREZ-VOUS AVEC LES PRODUITS DE COURSE PRÉFÉRÉS DES ATHLÈTES BUFF®

VOLS SABER MÉS DE UTMB ®?

La cursa es va fundar el 2003 per un grup d’amics apassionats de la muntanya, entre els quals hi havia Michel i Catherine Poletti, que van decidir emprendre una travessia al voltant del Mont-Blanc seguint una ruta de 171 km que creua les fronteres entre França, Itàlia i Suïssa fins a tornar a la base de Chamonix. Casualitat o no, aquest també és considerat el lloc de naixement dels Jocs Olímpics d’ Hivern.  

Aquella primera cursa UTMB® va atreure 722 runners, dels quals només 67 van completar el traçat. Ara, només en una de les vuit curses de l’esdeveniment hi participen gairebé 10.000 persones, i el percentatge de runners que completen el recorregut se situa al voltant del 60 %. Tenint en compte les distàncies, l’ altitud i el rigor de la climatologia, creuar la línia de meta és un assoliment de magnituds èpiques. Els atletes d’elit tarden entre 20 i 21 hores a acabar-la, però la majoria dels participants esgoten el temps màxim de 46:30 hores. Alguns corren de nit, d’altres es van prenent descansos breus i, atès que la cursa comença un divendres i acaba un diumenge, molts tenen l’ocasió d’admirar dos amaneceres mentre corren. Per situar-lo en perspectiva: un senderista mitjà tarda entre 7 i 9 dies a completar la mateixa ruta. 

“Meet your Extraordinary” és el lema de les UTMB® World Series i, gràcies a la retransmissió en directe de les proves, podràs veure les grans figures de l’ultratrail en acció encara que no et sigui possible acudir en persona. Sígueu-vos a les nostres xarxes socials per no perdre’t detall de les diferents curses i dels atletes de BUFF ® . 

Compartir a

Explora per Tag