Antonio Martínez, UTMB® OCC

Publicat el

10/08/2023

Actualment classificat com a número 1 tant a les Skyrunner® World Series 2023 com a l’Spartan Trail World Campionship i recent guanyador de l’UTMB Val d’Aran 15K, és just dir que fins ara 2023 ha estat un any de victòries per a l’atleta BUFF® Antonio Martínez.  

Els seus assoliments són encara més notables perquè va començar la seva carrera de trail running el 2019. Anteriorment era un exitós orientador internacional, i ja ha igualat amb escreix aquest nivell d’èxit en el món del running. 

Quan encara era conegut com a orientador, Antonio es va mudar de la seva Espanya natal a Noruega durant un any per estendre el seu entrenament i va descobrir un nou nivell de dedicació dels mestres escandinaus de l’esport. Si bé sempre s’havia pres seriosament el seu entrenament, a Noruega el va portar a un altre nivell, i potser sigui un llegat del seu temps allà el que l’ha ajudat a perfeccionar el seu enfocament analític per a cada cursa. 

"Em considero un corredor molt analític; És part de la meva personalitat, i em permet arribar a cada cursa relaxat sense pressió, amb l'objectiu de passar una bona estona". ”

Antonio Martínez, Atleta BUFF®

UTMB Val d'Aran Sky Race 15K

Per a Antonio, preparar-se per a cada cursa implica una atenció acurada a la seva dieta, no només perquè creu que el menjar net i saludable és un combustible essencial per a tothom, sinó que comprendre la ingesta de calories i carbohidrats també és part de la seva anàlisi molt més profunda de com abordar cada cursa. 

A més de l’entrenament físic, es pren el temps per estudiar cada ruta amb anticipació, examinant les elevacions i les distàncies entre els punts de provisió perquè pugui traçar exactament quanta nutrició i hidratació necessita consumir cada hora per mantenir la seva energia. La poderosa combinació de la seva atenció als detalls més petits de preparació amb el seu explosiu talent natural ha posat Antonio en els primers llocs de les seves distàncies triades.   

Ha tingut quatre victòries importants i diversos podis només aquest any. Recentment, ha estat gaudint d’una rivalitat amistosa amb Robert Pkemoi, el primer kenià a guanyar la tradicional carrera de la Transgrancanària, però a qui Antonio va vèncer en la marató d’Annecy.   

Tot i que moltes persones li pregunten sobre els seus plans futurs, no ha pujat a les distàncies ultra, tot i que no ho descarta com una possibilitat, però només quan sent que és el moment adequat. 

Per ara, és un moment emocionant per seguir Antonio mentre es prepara per tornar al Mont Blanc per a l’OCC i veure si pot millorar el segon lloc de l’any passat. Sabem que segurament arribarà a la línia de sortida amb tots els detalls pensats, ¡així que estem molt emocionats de veure què succeeix a Chamonix! 

Compartir a

Explora per Tag