6 consells senzills per fer compres sostenibles a la teva vida diària

how to sustainable shop

Publicat el

22/12/2023

Alguna vegada t’has preguntat què pots fer per protegir el medi ambient?

Segur que sí.

I també t’has preguntat: realment puc marcar la diferència? Compten les meves accions?

Anem al gra: sí, ho fas; sí, ho fan.

Tant si ets un comprador ecològic experimentat com si ets un novell complet, la sostenibilitat és un tema que hauria de ser al teu radar, perquè admetem-ho, el canvi climàtic no és cap broma.

A BUFF® hem decidit donar suport a aquesta tendència creixent de compres respectuoses amb el medi ambient, així que explicarem les moltes maneres de comprar de manera sostenible. Esperem que això ajudi molts amants de B UFF® a canviar a hàbits de compra més ecològics.

Com ajuden les compres sostenibles al medi ambient?

Quan compres de manera sostenible, t’esforces per triar productes o serveis que tinguin un impacte mínim al llarg del seu cicle de vida, des de la producció fins a l’eliminació.

Tenint això en compte com a comprador ecològic, a nivell pràctic, tu:

  • Limita la teva petjada de carboni: tria comprar productes locals o optes per articles amb cadenes de subministrament més curtes. Això pot reduir dràsticament les emissions causades pel transport.
  • Consumeix menys recursos al llarg del temps comprant productes d’alta qualitat que durin. A més, les marques sostenibles utilitzaran majoritàriament materials ecològics (igual que nosaltres!) , de manera que es consumeix menys energia durant la producció.
  • Minimitza els residus reduint la quantitat d’escombraries enviades als abocadors, això és gràcies a la compra d’articles amb un embalatge mínim i opta per productes que es puguin reciclar o reutilitzar .
  • Dona suport a un canvi important: la indústria de la moda ha de canviar i, en comprar de manera sostenible, incentives més empreses a adoptar pràctiques respectuoses amb el medi ambient. Això té un efecte a llarg termini que beneficiarà el planeta.

Una petita premissa per als nostres 6 consells clau per a les compres sostenibles

Com podts veure, ser conscient dels teus hàbits de compra és essencial si volem establir les bases d’un planeta millor en el futur.

Ara bé, abans de submergir-nos en algunes accions detallades per fer compres sostenibles, és essencial assenyalar que ens hem de prendre el temps necessari per fer alguns deures.

De fet, abans de prendre qualsevol decisió, assegura’t d’aprendre més sobre els productes que compres :

  • Es produeixen de manera sostenible?
  • Com utilitza l’empresa els seus recursos?

Bé, per exemple, a BUFF® ens agrada avançar-nos a les coses que ens preocupen, i ens preocupem seriosament pel nostre planeta, per això sempre estem actualitzant els nostres informes de responsabilitat social corporativa (enllaç a: https://www. buff.com/gb/corporate-social-responsibility).

De totes maneres, repassem els consells per a les compres sostenibles.

Els nostres 6 consells per fer compres sostenibles

Aquests són els nostres consells per fer compres sostenibles.

Compra de marques sostenibles

Una marca sostenible és una marca que utilitza la seva influència per ajudar a crear un món millor.

Pot fer-ho donant part dels seus beneficis per ajudar a protegir el medi ambient, o ajudant a donar suport a causes socials. Crear una marca sostenible requereix temps i esforç.

Es tracta dutilitzar tots els aspectes de la seva estratègia de màrqueting per difondre el seu missatge.

Què fa BUFF® ?

Estem molt orgullosos de mostrar el nostre compromís no només amb la sostenibilitat, sinó també amb l’ús de materials ecològics, l’ús responsable dels recursos i el tracte just a tots els nostres empleats. A més, les nostres instal·lacions estan 100 % alimentades amb recursos nets.

Sempre busca productes d'alta qualitat

Inverteix en productes ben fets i duradors que durin més, reduint la necessitat de consum excessiu.

Assegura’t que realment obtens la millor qualitat que pots, perquè l’últim que vols és gastar diners en alguna cosa que al final no s’ajusti correctament a les teves necessitats.També has de pensar en el valor que obtens en relació amb el cost que pagues.

No compres el que sigui perquè pot ser barat. Aquesta tampoc és la millor decisió.

Si els diners són l’únic criteri que comproves a l’hora de comprar, fomenta la moda ràpida, que no sosté un model saludable per al planeta.

Per què BUFF®?

Nosaltres confeccionem tubulars i gorres, seleccionant sempre els materials de la màxima qualitat. Per a les nostres opcions de tubulars, utilitzem tecnologia sense costures, que fa que els nostres productes siguin més duradors amb un enfocament de residus zero evitant tallar i cosir. A més, tenim protecció solar certificada UPF50 als nostres accessoris de roba per protegir-te dels nocius raigs UV.

Compra localment

En lloc de comprar accessoris fabricats a països llunyans per treballadors que guanyen salaris baixos, considera comprar als productors locals. Quan compres productes a empreses locals, dones suport a les comunitats locals , ajudant les famílies que ofereixen un servei valuós a l’economia local.

Per què BUFF®?

Ens esforcem per la sostenibilitat produint el 90 % dels nostres productes aquí a Barcelona. Controlem la qualitat alhora que reduïm el nostre impacte mediambiental, fet que ens fa sentir-nos veritablement orgullosos. La nostra capacitat per gestionar tots els aspectes de la producció internament, des del control de qualitat fins als processos de fabricació i les condicions dels treballadors, ens permet utilitzar els processos més ecològics. Tens curiositat per saber com elaborem els nostres productes? Consulta el nostre vídeo! 

Compra reciclable

Tornant a produir de manera sostenible, tria productes fets amb materials reciclables o biodegradables.  Les empreses poden marcar una diferència substancial en aquesta etapa, perquè quan comença el procés de fabricació, és important determinar quines matèries primeres s’utilitzen i si hi ha versions alternatives que tinguin un menor impacte mediambiental.

Per exemple, s’hauria de prioritzar optar pels materials reciclats per sobre dels no reciclables.

Per què BUFF®?

Les nostres peces estan fetes amb un 95 % de contingut reciclat. Hem reciclat ampolles de plàstic per fabricar tubulars i gorres duradores i d’alta qualitat. Fins ara, hem utilitzat més de 41 milions d’ampolles de plàstic! Fes una ullada a la nostra àmplia varietat d’accessoris de roba ecològics: 

Alguns regals ecològics

Cerca de peces de teixit natural

Per a aquells de nosaltres que som conscients de la nostra petjada mediambiental, l’opció d’adquirir peces de teixits naturals és imprescindible. Aquests materials no només són millors per al medi ambient, sinó que també ofereixen molts avantatges en termes de confort i longevitat.

Les fibres naturals com la llana, el cotó i el lli són bones opcions quan es tracta de buscar peces còmodes i elegants.

Per què BUFF®?

Ens encanten els animals. És per això que el fil utilitzat en els productes BUFF® prové de manera ètica de granges d’ovelles australianes. Tractem molt bé aquest regal de la Mare Natura, per convertir-lo en un autèntic regal per a tots aquells que volen suavitat, transpirabilitat en una sola peça sense costures.

Alguns dels nostres accessoris Merino

Certificacions de marca de valor

Les certificacions de marca no són només medalles. Significa responsabilitat i transparència cap als seus consumidors. A més, demostra que tenen els estàndards socials i ètics més alts, i que són prou valents per comprometre’s amb la sostenibilitat.

Per què BUFF?

Estem orgullosos de tenir la certificació B Corp, per la qual cosa complim amb alts estàndards de rendiment social i ambiental. Com a part d’aquest compromís, ens dediquem a millorar contínuament perquè la nostra missió es compleixi de la millor manera possible.

BUFF®, la millor aposta per un futur més sostenible

A BUFF® canviem el món cada dia perquè:

  • Les nostres peces són d’alta qualitat i duren tota la vida.
  • Utilitzem el 95 % de materials reciclats
  • Produïm amb teixits ecològics i naturals i tècniques lliures de crueltat
  • Utilitzem energia neta per a les nostres instal·lacions i fabriquem els productes nosaltres mateixos.

Triem conscientment pràctiques que milloren la vida del planeta i també la teva, oferint-te només tubulars i gorres de cinc estrelles.

 

Explora per Tag