Com afecta el canvi climàtic als esports d’hivern?

how is climate change affecting winter sports

Publicat el

23/02/2024

A mesura que el món s’acomoda sota una manta de neu brillant (esperem), és hora que una mica d’acció d’esports d’hivern robi el focus. 

Aquí, a BUFF® , no ens limitem a oferir-te un equipament per a esports d’hivern fantàstic, sinó que també ens preocupem per fer feliç el planeta. 

En la nostra recerca de la sostenibilitat, ens hem unit amb POW (Protect Our Winters) perquè són tan bojos com nosaltres per mantenir el nostre meravellós hivern. 

Anem a esquiar plegats i salvar el planeta! 🏂❄️  

Un hivern sense neu: adaptació als canvis climàtics

Els patrons meteorològics impredictibles i l’augment de les temperatures estan transformant els paisatges hivernals.  

L’amenaça d’hiverns sense neu s’acosta a molts llocs, desafiant l’essència mateixa dels esports d’hivern.  

A BUFF®, com a apassionats defensors del medi ambient, reconeixem la necessitat urgent d’abordar aquests reptes i protegir les estacions que ens defineixen. 

Impacte econòmic: navegant pel negoci dels esports d'hivern

No es tracta només que els esquiadors i practicants de surf de neu passin moments difícils.  

És tot un desastre econòmic.  

Imagineu això: sense neu significa menys turistes, i això és una mala notícia per als hotels, restaurants i la gent que lloga material. Les empreses que depenen de l’hivern estan sentint la calor (o massa). 

Les estacions d’esquí lluiten per atraure clients, la qual cosa significa menys diners en efectiu per a l’allotjament, i els establiments locals també reben menys clients. 

No es tracta només de perdre una temporada, sinó d’un efecte dominó que desordena tota la comunitat. Els llocs de treball estan en joc i les coses s’estan posant difícils per a tothom. 

Per tant, la gent està intentant esbrinar com fer front a això 

Alguns estan recorrent a màquines d’alta tecnologia per fer neu perquè, reconeixem-ho, ja no podem confiar més en la mare natura.  

Això planteja altres preocupacions com la manca d’aigua disponible en algunes zones per fer neu artificial, així com la immensa quantitat d’energia que consumeix. 

Altres regions d’hivern i zones d’esquí es tornen creatives fomentant activitats que no necessiten tones de neu, fent que el lloc sigui atractiu durant tot l’any. Per exemple, moltes zones inverteixen en pistes per a bicicletes de muntanya i parcs d’aventures aèries.  

Però no es tracta només de trobar solucions alternatives (algunes d’elles no gaire sostenibles).  

Hi ha una gran empenta perquè tothom faci un pas endavant i tingui cura del medi ambient. La gent s’uneix (empreses, grups ecologistes i governs locals) per elaborar plans que salvin la indústria dels esports de neu sense destrossar el planeta. 

Impacte en la vida quotidiana: més enllà de les pistes

Els esports d’hivern no només són un passatemps, sinó una forma de vida per a molta gent. 

Així, doncs, aquí teniu l’acord amb el canvi climàtic que xoca amb les vibracions quotidianes dels amants de l’hivern.  

No es tracta només de perdre’s la neu èpica per esquiar o clavar aquests moviments de patinatge artístic. La manca de neu afecta les comunitats, les tradicions i tot l’ambient hivernal. 

Imagineu llocs molt units on els esports d’hivern estan arrelats a la cultura i les tradicions locals. Quan la neu desapareix, no es tracta només de perdre activitats lúdiques; és com arrencar el cor de les seves experiències compartides. 

I no es tracta només de la diversió: el mateix paisatge se’n ressent.  

El que abans eren acollidors paradisos hivernals es converteixen en estèrils recordatoris que el medi ambient està patint canvis seriosos. 

Tota l’escena d’hivern, les imatges, l’ambient: tot és diferent sense aquesta nevada constant. No es tracta només de perdre’s la diversió; afecta els caps i els cors de les persones que troben pau i felicitat en el que ens ofereix la temporada. 

winter sports fan in skiing season

Com afecta el canvi climàtic la temporada d'esquí?

La temporada d’esquí, que és com el sant grial dels esports d’hivern, està afrontant reptes seriosos a causa del canvi climàtic. 

Estem investigant com això afecta l’esquí, el surf de neu i totes les coses divertides de la neu 

I no ens limitem a parlar-ne, sinó que posem els nostres diners al servei del que diem. Els nostres productes no només parlen; es tracta d’actuar contra aquests reptes. 

El canvi climàtic està provocant grans canvis a la temporada d’esquí. El joc de les nevades està canviant, tant la quantitat com el moment en què es produeixen. I això afecta molt l’impressionant que és la temporada d’esquí.  

La tendència a l’escalfament està alterant el moment en què cau la neu, fent que aparegui amb molt de retard o que desaparegui molt abans del que solia. Aquesta és una mala notícia per a les estacions d’esquí que intenten mantenir una coberta de neu sòlida durant els mesos principals de funcionament 

I no només es tracta de fer que la temporada sigui imprevisible, sinó que està colpejant les carteres dels llocs que depenen dels turistes d’hivern. L’augment de les temperatures també està afectant la neu a les cotes més baixes, amb la possibilitat que algunes estacions d’esquí pràcticament no vegin neu a tot l’hivern.  

Les estacions que solien estar nevades podrien estar contemplant una temporada més curta i pensant a malbaratar en equips de neu artificial només per mantenir viu el somni. 

La nostra promesa de protegir els nostres hiverns

A BUFF®, tenim la missió d’afrontar el canvi climàtic de front. El nostre compromís de salvaguardar els hiverns no és només parlar, sinó que és una aventura emocionant. 

Submergeix-te a la nostra col·lecció de tubulars i gorres d’esports d’hivern seleccionada a mà, elaborades meticulosament tenint en compte la sostenibilitat.  

La gran majoria dels nostres productes es fabriquen a Barcelona a la nostra fàbrica pròpia, i optem per utilitzar el millor teixit, com el material reciclat d’ampolles de plàstic, així com la llana merino d’origen ètic. Uneix-te a nosaltres en la recerca d’un planeta millor. 

En col·laboració amb POW, hem forjat una connexió que transcendeix les fronteres. Fes una ullada a la nostra exclusiva línia de productes Protect Our Winters, on cada compra impulsa les iniciatives mediambientals. Junts, som els guardians dels hiverns que estimem. 

Perquè els esports d’hivern són més que emocions fortes: són una salutació a la majestuositat de la natura. A BUFF®, entenem els reptes que planteja un clima canviant i estem fent passos proactius per preservar aquestes estimades tradicions. 

Vine, forma part del nostre viatge: una fusió emocionant de passió pels esports d’hivern i dedicació inquebrantable a la conservació del medi ambient.  

Fem d’aquest hivern, i de totes les temporades futures, una aventura inoblidable.  

pow protect our winters

Explora per Tag