Consells per a unes vacances d’hivern sostenibles: viatges respectuosos amb el medi ambient, regals i decoració de la llar 

friends skiing

Publicat el

31/01/2024

Durant les vacances, no hi ha res millor que gaudir d’un menjar increïble, estimar la teva família i amics i mimar-los amb regals significatius. 

Aquest any, però, fem un regal també al planeta: intentem reduir els residus de les festes. 

De fet, el malbaratament alimentari, l’ús excessiu d’energia i l’augment de la contaminació de l’aire són problemes reals durant aquest període.  

Aquests números de les festes parlen per si mateixos:  

  • Al Regne Unit, es malgasten 2 milions de galls dindis i més de 74 milions de pastissos de carn picada.
  • Als EUA s’utilitzen 6630 milions de quilowatts per hora; això suposa més d’un any de consum d’energia a països com Nepal (3280 milions de kw/h) o Tanzània (4810 milions de kw/h). 

Però si ets com l’equip de BUFF®, vols celebrar les festes d’una manera més sostenible.  

T’ajudem a esbrinar com amb aquesta llista de pràctiques respectuoses amb el medi ambient. 

Consells de vacances d'hivern sostenibles a l'hora de viatjar

L’excés de turisme i les emissions de carboni elevades degudes als viatges són un problema anual durant les festes.  

Aquí tens alguns consells sobre com viatjar de manera responsable.  

Choose the Train, If Possible, Instead of Flying

Un Boing 737-400 produeix uns 90 kg de CO2 per passatger i hora.  

Mentrestant, un tren només produeix 177 grams per quilòmetre de passatger.  

La solució més ecològica en aquest cas és, com pots veure, el tren. Fins i tot els cotxes elèctrics tenen una petjada de carboni significativament menor en comparació amb els viatges aeris. 

Troba un allotjament respectuós amb el medi ambient

Un cop tries un transport més ecològic, pots seguir ajudant el planeta escollint l’allotjament adequat.  

El que has de comprovar a l’hora de triar un hotel és:  

  • Utilitzen energies renovables?  
  • És un hotel certificat B Corp? 
  • Conserven l’aigua? 
  • Estan utilitzant materials ecològics o reutilitzables per als serveis?  
  • Quina és la font dels seus aliments? És local i/o més vegetal? 

Si és possible, també pots triar allotjament en una casa amb un entorn més íntim sense les grans cadenes hoteleres. Els allotjaments sense cadena ajuden molt més les comunitats locals, alhora que ajudes el planeta.   

Deixa que els locals et guiïn

Un punt de vista local sempre enriqueix l’experiència de viatge, i alhora dona suport a la comunitat. Busca guies locals que et puguin oferir informació sobre joies amagades i una experiència culturalment rica.  

Evita les cadenes de menjar ràpid i opta per menjar local

Una manera deliciosa de degustar el vostre camí durant unes vacances sostenibles és provar restaurants locals, basats en plantes o familiars en lloc de les cadenes de menjar ràpid per donar suport a l’economia regional.  

No només reduïxes el teu impacte ambiental, sinó que també crees una connexió genuïna amb la teva destinació.   

Coneix la flora i la fauna locals

Un comportament responsable i ecològic inclou saber conservar l’entorn natural local.  

Entendre l’ecosistema local és una de les millors maneres de mantenir una manera de viatjar respectuosa amb el medi ambient.  

friends near a frozen river

Opcions pràctiques sostenibles a l'hora de regalar

Els regals significatius et fan sentir millor dues vegades: no només perquè fas feliços els teus éssers estimats, sinó també perquè fas feliç el planeta amb les eleccions adequades.  

Pots trobar consells més detallats a la nostra publicació de compres sostenibles!  

Encarrega els teus regals en línia

Viure en una era digital és molt útil en aquest cas. 

Les compres en línia poden ser la millor opció, depenent del venedor, ja que els viatges de compres en persona augmenten les emissions del transport. Comprar en línia a un venedor local és una opció excel·lent, sobretot si són una corporació B certificada. 

Si vols la millor combinació de sostenibilitat, pots consultar els nostres productes merino: tots són lliures de crueltat. A més, els nostres productes Original EcoStretch estan fets d’ampolles reciclades.  

Tria regals sostenibles

Hi ha molts factors que determinen un regal sostenible. Per exemple, com es va produir el producte i si utilitzen materials ecològics, quin tipus de certificació té la marca. En això podem ajudar-te; consulta els productes respectuosos amb el medi ambient que tenim a la nostra pàgina. 🙂 

Compra targetes i paper d'embolicar reciclats

Els residus tenen proporcions astronòmiques, literalment. Cada any es llença l’equivalent a 384 400 km de paper d’embolicar; n’hi ha prou per arribar a la lluna!  

Per tant, mantenim els presents futurs aquí a la Terra escollint targetes virtuals reciclades, o encara millor (com la nostra!) i paper d’embolcall reciclat.  

Consells sostenibles i econòmics per a la decoració de la llar i el menú de cuina

Diuen que el canvi comença a casa.  

I en aquest cas, és el lloc perfecte per començar: el 75 % dels residus de les festes són d’habitatges particulars. 

Durant les festes, hauries de mirar més de prop quant gastes en decoració de la llar, menjar, etc. 

Fem una ullada més de prop.  

El teu menú: basat en plantes i no exagerat

Tot i que és temptador gaudir-ne i comprar més del necessari, prepara una llista abans d’anar a la botiga de queviures per no malgastar menjar. 

Pots crear un menú més sostenible si és més vegetal.  

La incorporació d’ingredients de temporada i d’origen local no només redueix la teva petjada de carboni, sinó que també dona suport als agricultors locals. Mantenir el teu menú senzill i atent al malbaratament d’aliments millora encara més el seu impacte ecològic. 

Anar a buscar un arbre real

La petjada de carboni d’un arbre natural és de 3,5 kg de CO2, mentre que un arbre artificial té un impacte de 40 kg de CO2 (British Carbon Trust).  

A més, com que els arbres naturals són òbviament biodegradables, es pot dir amb seguretat que és l’opció més ecològica de les 2. Encara que, abans de comprar-lo, assegura’t que els arbres provenen de finques arbòries gestionades i mantingudes de manera sostenible.  

Després de les vacances, recorda de disposar del teu arbre de manera responsable. Consulta amb el teu municipi o estació de trasllat per saber on es pot compostar i/o deixar que es descompongui de manera natural. O potser es pot convertir en un escull, un portaespelmes o un altre adorn nadalenc per a l’any que ve? Algunes persones fins i tot (re)planten el seu arbre després de les vacances! 

Mira aquestes idees per a una decoració ecològica

Transforma la teva llar en un país de les meravelles hivernals amb idees de decoració ecològiques. Des d’ornaments reciclats fins a il·luminació eficient energèticament, hi ha innombrables maneres de crear un ambient festiu sense comprometre la sostenibilitat. 

  • Corones i garlandes naturals: crea corones i garlandes amb materials naturals com pinyes, flors seques, branquetes i branques del teu pati o entorn local. 
  • Llums LED: utilitza llums LED d’eficiència energètica per decorar la teva llar. Consumeixen menys energia i duren més en comparació amb les llums incandescents tradicionals. 
  • Adorns de bricolatge: fes els teus propis adorns amb materials reciclats com ara paper, cartró, restes de tela velles o articles reutilitzats de casa teva. 
  • Plantes en test: decora amb plantes en test com ara poinsettias, cactus de vacances o petits arbres de fulla perenne que es poden plantar al teu jardí després de les festes. 
  • Decoracions de tela: utilitza teixits reutilitzables per crear pancartes, estovalles o mitjons en lloc de decoracions d’un sol ús. 
  • Decoració comestible: decora amb articles com cordes de crispetes de blat de moro, garlandes de fruita seca o adorns de pa de pessic que es poden menjar o compostar després del seu ús. 
  • Centres de taula naturals: crea peces centrals utilitzant elements naturals com pinyes, grèvol, baies i fruites de temporada en lloc d’artificials. 
  • Manualitats amb paper reciclat: feu servir paper reciclat per crear targetes fetes a mà, etiquetes de regal i flocs de neu de paper per a la decoració. 
  • Decoracions reutilitzades: reutilitza articles com ara pots de vidre, llaunes o ampolles de vi com a portaespelmes o gerros per a arranjaments florals. 
  • Alternatives als arbres: considera alternatives als arbres tradicionals, com ara un arbre en test que es pot replantar després de les festes o un arbre fet amb a mà amb materials reciclats. 
  • Espelmes de cera d’abella: opta per espelmes de cera d’abella, que són naturals i produeixen menys sutge en comparació amb les espelmes convencionals fetes amb cera de parafina. 
  • Decoració de segona mà: Compra decoracions de segona mà o vintage a botigues de segona mà o mercats en línia per reduir els residus i donar suport a una economia circular. 
  • Confeti biodegradable: si utilitzes confeti per a la decoració, opta per opcions biodegradables fetes amb materials com flors o fulles seques. 
  • Calendari d’advent reutilitzable: crea un calendari d’advent reutilitzable amb tela, feltre o una estructura de fusta que es pugui omplir de petites delícies o activitats cada any. 

Quins regals faràs als teus éssers estimats? Deixa que BUFF® t'ajudi!

Aquestes festes, fes que la teva experiència de regals sigui més significativa i sostenible. Explora la Guia de regals Buff per inspirar-te i utilitza el cercador de regals per descobrir opcions ecològiques que s’alineen amb els teus valors.  

Escollir regals que prioritzen la sostenibilitat garanteix que els teus éssers estimats rebin regals reflexius que contribueixen a un futur més brillant i verd. 

És molt gratificant prendre decisions més saludables per al nostre planeta. 

Fins i tot els més petits detalls importen a l’hora d’apuntar a una temporada de vacances sostenible. 

Explora per Tag