UNA NOVA LLUM PER A BUFF®

Publicat el

09/11/2021

A BUFF®, creiem en fer el millor ús possible de tot el que ens envolta, fins i tot del sostre que tenim a sobre. Hem utilitzat energia 100 % renovable durant molt de temps, però el 2021 vam instal·lar més de 1000 plaques solars al terrat de la nostra seu d’Igualada, de manera que ara també podem produir el 30 % del nostre propi subministrament d’energia.  

Estem dissenyats per dormir, despertar i treballar al ritme natural de la sortida i la posta de sol. El sol és un element que busquem i que ens dona calor i protecció quan estem a l’aire lliure. Molts dels nostres productes han estat dissenyats específicament per protegir-se dels rajos UV del sol i per ser còmodes quan estan a l’aire lliure exposats a la calor. 

El sol ens dona vida, ens proporciona calor, llum i, fins i tot l’oxigen que necessitem per respirar mitjançant la fotosíntesi. El sol controla la temperatura i el clima de la Terra, les seves estacions, els patrons meteorològics i els corrents oceànics. A BUFF® mai no hem subestimat el poder del sol, però ara estem orgullosos de poder dir que també podem aprofitar-lo. 

100 % ENERGIA RENOVABLE A BUFF®

Les nostres instal·lacions de fabricació i oficines es troben a prop de Barcelona, que té una mitjana anual de més de 2500 hores de sol; la mitjana de l’Estat espanyol arriba a les 3000. El 2021 vam transformar aquesta energia solar en energia reutilitzable. Vam instal·lar 1060 panells fotovoltaics al terrat de les instal·lacions principals de BUFF®, amb una superfície de 2023 m2, aproximadament la mida de vuit pistes de tennis. Aquests panells ara generen el 30 % de l’electricitat que BUFF® consumeix anualment, és a dir, la mateixa energia que requereixen 167 persones que viuen en 77 apartaments durant tot un any. El 70 % restant de les nostres necessitats d’energia les proporcionem exclusivament a partir de fonts d’energia renovables. 

ANTIC I MODERN

Un sostre fotovoltaic que genera electricitat pot semblar una gesta d’enginyeria una mica futurista, però, de fet, l’energia solar existeix des que els humans van utilitzar la llum solar per crear foc. Malauradament per al planeta, el descobriment del carboni i el petroli com a fonts d’energia van deixar en segon pla l’energia solar. Segons la llegenda grega, el científic i matemàtic Arquimedes va inventar un mirall gegant que utilitzava el sol per incendiar els vaixells de guerra romans durant la batalla del 212 aC. Afortunadament, avui dia no faríem servir l’energia solar per fer mal sinó per fer el bé. 

No estem segurs d’estar totalment d’acord en què no hi ha res de nou sota el sol, però la primera xarxa fotovoltaica va aparèixer en un terrat de la ciutat de Nova York el 1884, tot i que ha passat més d’un segle des d’aleshores perquè l’energia solar estigui disponible i sigui viable a gran escala. 

L’eficiència energètica és el modus operandi de la nostra empresa i cada any destinem part del nostre pressupost a iniciatives que redueixen el nostre consum i que minimitzen els costos que es poden dirigir a altres processos.  

 A BUFF® ens encanten les idees brillants que ofereixen un futur més brillant per al nostre planeta. Per això, estem compromesos amb la nostra iniciativa «DO MORE NOW»: creiem que si actuem, cuidem i protegim els recursos del nostre planeta, podem crear un món millor. Basant-nos només en les xifres de vendes fins al 2020, es van reutilitzar 23 milions d’ampolles de plàstic per produir el polièster reciclat que s’utilitza en el nostre producte més emblemàtic: el tapaboques multifuncional original EcoStretch.  

I també estem marcant la diferència en moltes maneres més petites. Vam instal·lar llums LED a les nostres fàbriques, amb la qual cosa hem reduït el consum d’energia un 60 %, i hem afegit sensors d’aixeta a tota l’empresa per estalviar aigua. Tot això forma part del nostre compromís d’utilitzar només energia renovable mitjançant la nostra associació amb Som Energia. 

De la mateixa manera que els nostres panells solars del terrat transformen tots els rajos de sol en energia renovable i neta, sabem que totes les accions que fem, per petites o grans que siguin, marquen la diferència. 

Volem que cada dia i cada acció comptin, i per això ens comprometem a ACTUAR, PROTEGIR, CUIDAR i DO MORE NOW. Aconseguir aquests objectius és un viatge, i ens agradaria compartir-lo de manera que, pas a pas, avancem junts cap a un futur millor. 

Explora per Tag