PERQUÈ NO ES POT DEIXAR NINGÚ A LA BANQUETA

Publicat el

10/11/2021

L'esport té el poder de transformar el món. Té el poder d'inspirar, d'unir a la gent com poques altres coses”

Nelson Mandela

Qui discutiria amb Nelson Mandela? Les seves sàvies paraules contenen tots els motius pels quals, a BUFF®, ens preocupem profundament per fer arribar l’esport a tothom. El nostre programa DO MORE NOW dona suport a una àmplia varietat de clubs i organitzacions de tot el món, assegurant-se, cadascun d’ells a la seva manera, que ningú es queda a la banqueta. La inclusió i la diversitat són part integrada d’aquests programes, la qual cosa assegura que els grups marginals obtinguin els recursos que mereixen. Tant si es tracta de donacions com de la venda de productes, a BUFF® ens comprometem a marcar la diferència en tantes vides com puguem. 

Vam començar al cor de la nostra comunitat, a Catalunya, amb un programa d’ajuda a l’esport per finançar clubs esportius locals. Durant els darrers tres anys, hem obert una convocatòria per sol·licitar finançament, i, en els primers 2 anys, més de 5.000 atletes van presentar-se i van obtenir finançament! Des del tennis de taula fins a la gimnàstica, el futbol, el patinatge i entremig, una àmplia gamma d’esports, els esportistes van rebre el suport de base que necessitaven. L’any 2021 vam canviar les regles de manera que eren els clubs que es presentaven a la convocatòria els que rebien almenys una petita contribució, la qual cosa ens va permetre arribar a més atletes que fins aleshores. Petites aportacions col·lectives que ajuden a construir una dinàmica comunitària més àmplia amb la salut i el benestar al seu centre.  

L’any passat, els treballadors de BUFF® van participar a la Magic Line, una caminada de 20km organitzada per l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per a la recaptació de fons. Un esdeveniment anual que reuneix la població per caminar pels carrers de Barcelona, Mallorca i València en un moviment multiciutat per la solidaritat. Junts van recaptar 3000 €; una experiència meravellosa i compartida que va combinar solidaritat, treball en equip i esports en una sola iniciativa. 

Creació d’un món millor mitjançant l’esport

Aquest concepte de comunitat té un fort factor en tots els nostres programes d’ajuda a l’esport, independentment d’en quina part del món es duguin a terme. A Canadà, els treballadors de BUFF® van votar a quines organitzacions volien donar suport i van escollir-ne dues de diferents que ajudessin les famílies a superar diferents tipus de barreres. KidSport Canada dona subvencions a les famílies amb pocs ingressos perquè els seus fills puguin tenir l’equipament i l’accés que necessiten per practicar esport. Des del 1993, KidSport ha ajudat a gairebé1 milió d’infants. El seu lema ‘So All Kids Can Play’  (“Tots els nens poden jugar”) es basa en la realitat que 1 de cada 3 nens canadencs es queden fora de l’esport organitzat per motius econòmics, una estadística que estem decidits a millorar. 

Fer accessible la muntanya per a tothom

Però l’economia no és l’única barrera per als esports; un altre dels nostres projectes canadencs Rocky Mountain Adaptive (RMA) aborda els reptes que impedeixen als infants amb discapacitat gaudir d’esports d’hivern a les Muntanyes Rocalloses del Canadà. La missió de RMA és fer que totes les persones, des d’infants fins a persones grans, amb alguna discapacitat o impediment físic, intel·lectual, cognitiu o de desenvolupament, pugui participar, aprendre i excel·lir. Compartim el seu desig de crear un món sense límits per a l’esport i l’oci de muntanya adaptats. 

Tots dos projectes canadencs comparteixen un esperit d’inclusió que s’estén més enllà dels programes, a l’igual de la nostra participació a la caminada de Magic Line a Espanya, la possibilitat que els treballadors es facin voluntaris i participin activament és una part del procés enormement gratificant.  

Estem canviant la narrativa mitjançant la creació d’entorns més segurs i saludables per al jovent, en concret, el jovent provinent de comunitats amb menys recursos”

Manny Almonte, cofundador de Camping to Connect

El jovent que viu a les ciutats nord-americanes encara té més barreres per a dur un estil de vida saludable. Generacions senceres han crescut sense els avantatges d’estar a l’aire lliure. A BUFF®  entenem els beneficis per a la salut física i mental de passar temps a la natura, així que estem orgullosos de donar suport a Camping to Connect mitjançant la venda d’una edició especial d’un tubular multifuncional EcoStretch original dissenyat per l’artista Martin Perry, conegut com a @POORMARTY. Les comunitats de color amb pocs recursos s’enfronten a barreres històriques i actuals a les oportunitats d’oci a l’aire lliure. En donar suport a la feina de Camping to Connect, estem ajudant a oferir-los l’oportunitat d’estar en contacte amb la natura.  La mentoria que s’ofereix i les capacitats que s’adquireixen poden millorar dràsticament la vida de moltes persones. 

Des de fora, pot semblar que una jove que fa tombarelles a Espanya, un esquiador amb cadira de rodes a les muntanyes rocoses o joves novaiorquesos que dormen a una tenda de campanya per primera vegada no tenen res en comú, però no és veritat; tots formen part de la mateixa comunitat.  Una comunitat de la qual tots nosaltres a BUFF®  en formem part i hi donem suport per tal que tothom pugui gaudir d’estar actiu. Volem fer que cada dia i cada acció comptin.

Per això el nostre compromís és ACTUAR, PROTEGIR, CUIDAR i DO MORE NOW. Aconseguir aquests objectius és un viatge, i ens agradaria compartir-lo de manera que, pas a pas, avancem junts cap a un futur millor.

Explora per Tag