NO SOM UNA COSA APART DE LA NATURA, SINÓ QUE EN SOM PART

Publicat el

09/11/2021

BUFF® i l’Associació Europea per a la Conservació de l’Exterior

És probableque no cregueu en la màgia, peròsi us trobeu a l’ombra del mont Schiehallion a Escòcia, podeu estar-ne temptats. El folklore diu que les coves amagades són l’habitatge d’éssers sobrenaturals, d’aquí el seu sobrenom de Fairy Hill (Turó de les fades)’. Però no va ser màgia, sinó el patrocini de BUFF®, com a Summit member d’EOCA, que ens va dur al restabliment d’una línia arbrada natural a la muntanya. En augmentar el bosc autòcton circumdant mitjançant la plantació i la regeneració d’uns 15.000 arbres autòctons, vam ajudar a assegurar una llar per a espècies d’ocells amenaçades, només un dels molts projectes que BUFF® ha patrocinat d’EOCA, l’Associació Europea per a la Conservació de l’Exterior. 

No es pot passar un sol dia sense tenir cap impacte en el món que t'envolta. El que fas marca la diferència i has de decidir quin tipus de diferència vols marcar”

Jane Goodall

A BUFF®, creiem avui en dia tan apassionadament en la protecció del planeta com quan vam començar. Les muntanyes i els boscos, els rius i els oceans són el nostre hàbit natural i cal preservar i protegir els seus intricats ecosistemes i recursos naturals. És per això que la nostra aliança amb EOCA es remunta a una dècada enrere. 

​​EOCA és una organització sense ànim de lucre fundada el 2006 per membres del sector d’activitats a l’aire lliure: persones i empreses que tenien una veritable preocupació pel medi ambient i en depenien per a la seva subsistència. Aprofita el poder col·lectiu dels seus membres, que actualment superen els 150, per fer una diferència tangible a les zones, espècies i hàbitats salvatges amenaçats. En només 15 anys, EOCA ha destinat gairebé 4 milions d’euros a finançar 149 projectes comunitaris a 59 països de tot el món. 

BUFF® ha estat un membre increïblement solidari d'EOCA des del primer dia que s’hi va adherir. Sense BUFF no tindríem el programa Summit Member, gràcies al qual moltes altres empreses que han seguit el seu lideratge, han finançat projectes sencers per si soles, la qual cosa, com a col·lectiu, ens permet assignar molts més diners a tasques de conservació fundamentals a tot el món”

Tanya Bascombe, Directora general de l’Associació Europea per a la Conservació de l’Exterior

El 2011, el primer any de la nostra col·laboració, BUFF® va esdevenirel primer Campió de la conservació d’EOCA, després de donar l’1% de la recaptació dels nostres productes de llana Merino BUFF ® per finançar-ne tres projectes clau. Aquests projectes tenien com a objectiu promoure el turisme sostenible a Islàndia, contribuir a la conservació del Parc nacional de Snowdonia a Gales i protegir els boscos i l’esquirol vermell en perill d’extinció al Districte dels llacs a Anglaterra. L’any següent, BUFF® va obtenir el premi de Campió de la conservació un cop mes pel finançament d’altres tres projectes de conservació, aquesta vegada a Espanya, França i el Regne Unit.

A més, vam produir una edició limitada especial de tubulars multifuncionals BUFF® Original per celebrar que EOCA havia assolit la fita de recaptar el seu primer milió d’euros per a la conservació. El 2013, gràcies a BUFF, EOCA va iniciar el programa Summit Member, ajudant a trobar projectes de conservació específics per a empreses que volguessin finançar el seu propi projecte. BUFF va esdevenir el primer membre de Summit Member d’EOCA per la seva tasca en la preservació i recuperació dels boscos de muntanya de Catalunya. Com que es tractava d’un projecte proper a la nostra base d’origen, també vam poder participar com a voluntaris en les tasques de manteniment necessàries per protegir els arbres i mantenir els camins forestals. 

La col·laboració i el suport de BUFF® a la missió d’EOCA van seguir amb contribucions a projectes de gran impacte, com ara el Fairy Hill escocès el 2017 i, l’any següent, a l’illa grega de Lesvos, que està patint una tràgica crisi humanitària. El litoral es va netejar després dels desembarcaments de refugiats i es van reciclar els detritus per donar suport a les comunitats locals. 

Però tal com diu el nostre eslògan: sempre podem FER MÉS (DO MORE). El 2020, a més de la quota de membres, vam donar suport financer a un projecte educatiu proper a casa, Dos Manos de la fundació Save the Med que treballa en eliminar la contaminació plàstica que perjudica la biodiversitat marina única de la regió. El seu projecte inspira i empodera els estudiants amb tallers educatius, neteja de platges i expedicions de ciències marines, durant els quals aprenen de primera mà la magnitud de la tragèdia. 

Durant la col·laboració en aquests projectes, aquells de BUFF® que hi participem, hi estem molt implicats. La decisió de donar suport al projecte Dos Manos va sorgir d’una enquesta interna, ja que creiem que tothom pot participar en l’impacte positiu que podem tenir. 

I aquesta és la nostra història fins ara. Sota el lema ‘Wild for Nature’, EOCA centra ara la seva tasca en els dos grans reptes que afronta el nostre món: l’emergència climàtica i la pèrdua de la biodiversitat. El 2022-23, amb el suport continuat de BUFF®, EOCA se centrarà en projectes que protegeixin i preservin els espais salvatges i les comunitats que en depenguin, mitigant i invertint, quan sigui possible, alguns dels efectes del canvi climàtic. 

Com a entusiastes de les activitats a l’aire lliure, volem protegir els hàbitats salvatges per a la natura, deixant així un llegat d’un entorn més fort, més saludable i més correcte per a les generacions futures”

EOCA

Volem que cada dia i cada acció comptin, i per això ens comprometem a ACTUAR, PROTEGIR, CUIDAR i DO MORE NOW. Aconseguir aquests objectius és un viatge, i ens agradaria compartir-lo de manera que, pas a pas, avancem junts cap a un futur millor. 

Explora per Tag