Com fer front a les al·lèrgies durant l’es caminades amb aquests 7 trucs de vida! 

friends into a forest sorrounded by plants and trees

Publicat el

07/03/2024

Ets una ànima aventurera a qui li encanta recórrer els senders i explorar l’aire lliure?  

Si és així, probablement coneixes l’alegria de fer caminades per paisatges impressionants.  

Però, què passa quan les al·lèrgies amenacen de frenar les teves aventures a l’aire lliure? No us preocupeu, companys buscadors d’emocions, perquè en aquest bloc de BUFF, us tenim coberts. 

En aquest article, explorarem consells pràctics per ajudar les persones amb al·lèrgies a gaudir de l’aire lliure sense que sigui un repte de picor i esternuts.  

Exempció de responsabilitat: abans d’implementar qualsevol dels consells esmentats en aquest article, sempre és essencial consultar amb el vostre metge. La gestió de les al·lèrgies pot variar en funció de les circumstàncies individuals, així que assegureu-vos de consultar amb un professional sanitari per assegurar-vos que les recomanacions són adequades per a la vostra situació. 

Consells generals per tenir una experiència de senderisme fluida

Cobrim alguns consells generals per garantir una experiència de caminades agradable, especialment per als al·lèrgics. 

Coneix quins són els teus desencadenants

Esbrina què provoca les teves al·lèrgies. Presta atenció a quines plantes o entorns et fan esternudar o tenir picor. Fer un seguiment d’aquests desencadenants et pot ajudar a planificar millor les teves excursions i evitar problemes d’al·lèrgia. Pren nota del que més et molesta, perquè sàpigues què has de vigilar la propera vegada que vagis a les rutes. 

Tria una ruta amb pocs arbres

Quan tries la teva ruta de caminades, apunta’t a les que tinguin menys arbres. Els arbres alliberen pol·len, que pot convertir la teva caminada en un malson d’al·lèrgies.  

Per tant, opta per camins amb menys vegetació per minimitzar la teva exposició als al·lèrgens i mantenir aquests símptomes sota control. 

Comprova el recompte de pol·len abans de caminar

Abans de sortir, fes una comprovació ràpida del recompte de pol·len a la teva zona.  

Hi ha un munt d’aplicacions meteorològiques i de llocs web que et donaran informació detallada.  

Si els nivells de pol·len són alts, potser consideres reprogramar la teva caminada o trobar un lloc diferent amb nivells de pol·len més baixos. 

Evita les caminades a primera hora del matí

Els nivells de pol·len són al màxim a primera hora del matí, així que, per què no prémer el botó de repetició i anar a fer una excursió a la tarda?  

Si esperes fins més tard, evitaràs els molestos al·lergògens i gaudiràs d’una experiència a l’aire lliure més còmoda. 

Ves amb compte amb les mans

Vigila on poses aquestes mans, sobretot si ets propens a les al·lèrgies. Tocar al·lèrgens com el pol·len i després fregar-se els ulls pot empitjorar els símptomes. Mantingues les mans netes i evita tocar-te la cara durant les caminades per minimitzar el risc d’irritació. 

Ajuda't amb un tubular

Posa’t el tubular i estira’l per sobre del nas i la boca, com una màscara facial improvisada. Tot i que pot no oferir la mateixa filtració que una màscara adequada, actua com a barrera contra el pol·len, ajudant a alleujar els símptomes d’al·lèrgia durant la caminada. 

Quin és el millor temps per evitar una reacció al·lèrgica?

Et preguntes sobre les condicions meteorològiques ideals per mantenir a ratlla aquestes molestes al·lèrgies durant la teva caminada? Explorem alguns consells per ajudar-vos a navegar a l’aire lliure amb facilitat. 

Caminada sota la pluja

Els dies de pluja poden no semblar un temps perfecte per fer caminades, però són una benedicció per als al·lèrgics.  

La pluja neteja l’aire del pol·len, donant-te un descans d’aquests al·lèrgens irritants. Així doncs, no deixes que una mica de pluja t’apagui l’ànim: abraça-la i gaudeix d’una caminada sense esternuts! 

Només assegura’t de vestir-te adequadament i portar equip impermeable per mantenir-te còmode en condicions humides. 

Com més fred, millor

El temps calent i humit pot empitjorar els símptomes de l’al·lèrgia, així que busca dies més frescos per a les teves aventures a l’aire lliure.  

No només et quedaràs més còmode, sinó que les temperatures més fresques també signifiquen nivells de pol·len més baixos: tots els guanys! 

Evita els dies de vent

Els vents forts poden provocar pol·len i altres al·lèrgens, convertint la teva caminada en un festival d’esternuts.  

Si la previsió demana condicions de ratxa, potser consideres ajornar la teva caminada o trobar un camí protegit on no estigues tan exposat als al·lèrgens de l’aire. 

Què passa amb les al·lèrgies lleus?

Per a aquells que pateixen al·lèrgies menors o lleus, els medicaments sense recepta són els vostres millors amics. Feu servir un antihistamínic o un esprai nasal abans d’anar al camí per mantenir a ratlla aquests molestos símptomes.  

  • Aerosols nasals 
  • Antihistamínics sense recepta 
  • Descongestionants 

 

Només assegureu-vos de consultar primer amb el vostre metge, especialment si ja esteu prenent altres medicaments amb recepta o si teniu condicions mèdiques existents. 

I per als al·lèrgics crònics?

Per a aquells que pateixen al·lèrgies cròniques, pot ser que calgui una mica més d’esforç per gestionar els símptomes durant l’excursió.  

Penseu a xerrar amb un al·lergòleg per obtenir opcions de tractament personalitzades, com ara injeccions per al·lèrgies, aerosol nasal amb corticoides o medicaments amb recepta. Ah, i no us oblideu de portar aquesta màscara o bandana: cada petita ajuda quan es tracta de minimitzar l’exposició als al·lèrgens. 

  • Vacunes per a l’al·lèrgia 
  • Aerosols nasals amb corticoides 
  • Medicaments amb recepta 
  • A més de tot l’anterior, portar una màscara o bandana 

 

A més, considereu portar medicaments d’emergència amb vosaltres en cas d’una reacció al·lèrgica. Si la teva al·lèrgia pot requerir l’ús d’un EpiPen en casos greus, no facis una excursió sense ell i assegura’t que el teu company de caminades també sàpiga com utilitzar-lo.  

 

Prepara't per a la teva propera excursió primaveral

Fer caminades amb al·lèrgies pot semblar un repte, però amb una mica de planificació i alguns consells intel·ligents, pots gaudir de l’aire lliure sense els refredats i els esternuts.  

Així doncs, prepara’t, fes els camins i submergeix-te en tota la bellesa que t’ofereix la natura: sense al·lèrgies i amb l’ajuda d’un tubular BUFF ® com a màscara! 

Preguntes freqüents úniques

  • Encara puc fer caminades si tinc al·lèrgies greus? 

Tot i que fer caminades amb al·lèrgies greus pot ser més difícil, encara és possible amb una planificació i precaucions adequades. Consulta amb el teu metge i considera portar medicaments d’emergència amb tu en cas d’una reacció al·lèrgica. 

  • Hi ha algun remeis natural per controlar les al·lèrgies durant les caminades? 

Algunes persones troben alleujament de les al·lèrgies consumint mel local, que pot ajudar a desensibilitzar el cos al pol·len de les plantes properes. No obstant això, l’eficàcia d’aquest remei varia d’una persona a una altra, per la qual cosa és fonamental consultar amb un professional sanitari abans de provar-lo. 

  • He d’evitar les caminades durant la temporada d’al·lèrgies? 

Si les teves al·lèrgies són greus, és possible que vulgues considerar evitar l’excursionisme durant la temporada alta d’al·lèrgies o els dies en què el recompte de pol·len és especialment elevat. Alternativament, pots explorar opcions de caminades a l’interior o altres activitats a l’aire lliure que tinguin menys probabilitats de desencadenar les teves al·lèrgies. 

  • Què he de fer si m’oblido de portar el meu medicament per a l’al·lèrgia a una caminada i començo a tenir símptomes? 

Si oblides el teu medicament per a l’al·lèrgia mentre fas caminades, intenta trobar una zona a l’ombra i descansa fins que els teus símptomes desapareguin. Mantingues-te hidratat i evita fer esforços fins que pugues tornar a casa amb seguretat o buscar assistència mèdica si cal. 

  • Les caminades poden empitjorar les meves al·lèrgies a llarg termini? 

Tot i que és poc probable que les caminades en si empitjorin el teu nivell d’al·lèrgia, pot empitjorar els teus símptomes (vegeu el punt anterior). A més, l’exposició repetida a al·lèrgens durant qualsevol activitat, inclosa l’exterior, pot augmentar la sensibilitat amb el temps. Per minimitzar el risc de complicacions a llarg termini, pren mesures per gestionar les teves al·lèrgies de manera eficaç i busca assessorament mèdic si tens símptomes greus o persistents. 

three friends hiking a mountain on a sunny day

Explora per Tag