Què és un tubular? Desvetllant la peça més versàtil a la nostra guia definitiva

boy in the nature

Publicat el

16/02/2024

Els tubulars són peces de roba en forma de tub que envolten el coll, però són prou elàstiques per posar-se per sobre de les galtes, el cap i la cara.   

Tot i que és bastant senzilla, aquesta peça de roba increïblement versàtil planteja preguntes com ara: quin sentit té un tubular? Per a què s’usa un tubular? 

Tenint en compte la nostra àmplia experiència de 30 anys en la creació i l’elaboració d’aquesta peça de roba altament adaptable, BUFF ® s’enorgulleix de presentar-te aquesta guia completa sobre la nostra alegre innovació, el tubular! 

Què és un tubular?

Com dèiem, un tubular és bàsicament una peça de roba en forma de tub. 

Però té altres noms, de fet un tubular es pot anomenar «polaina», «bufanda de coll tubular», «bufanda de coll», «tub de coll», «polaina de coll», etc. 

Des de protegir-te de les dures condicions meteorològiques fins a funcionar com a màscara improvisada, els tubulars s’han convertit en un accessori ideal tant per als entusiastes de l’aire lliure com per als aventurers 

El teixit lleuger i elàstic permet transpirabilitat i comoditat, el que els fa ideals per a activitats com les caminades, la bicicleta i l’esquí 

A més, la seva versatilitat s’estén més enllà dels esports a l’aire lliure, amb moltes persones que els utilitzen com una declaració de moda elegant o fins i tot com un accessori per al cabell convenient. 

característiques d'un coll bufanda

Per a què serveix un tubular?

Hi ha diverses raons per portar un tubular:  

  • Comoditat. Ofereixen comoditat en evacuar eficaçment la humitat, garantint que romanguis sec i sense suar. A més, poden proporcionar un efecte refrescant o un efecte càlid, mantenint-te a la temperatura perfecta durant tot l´any.  
  • Protecció. Et protegeix dels forts raigs solars amb una protecció UPF 50+. Però és eficaç contra la pols, la neu i la pluja, gràcies a la seva tecnologia resistent a l’aigua. Tingues en compte que aquestes característiques varien segons el model. 
  • Seguretat. A més, hi ha característiques específiques que augmenten la teva seguretat, com la tecnologia reflectant per oferir una millor visibilitat quan fas running de nit, així com peces ignífugues i antiestàtiques per al coll per a treballadors exteriors com els bombers, per exemple.  
  • Estil. Els tubulars tenen diversos pesos i dissenys, que et permeten la llibertat d’adaptar-te a les teves preferències personals. Això, gràcies a la seva increïble versatilitat, et permet tenir-lo perfectament alineat amb el teu gust únic, independentment del clima o de l’armari. 

Quina diferència hi ha entre «BUFF» i «Tubular»?

Un tubular és el que produïm; n’oferim una àmplia gamma.

BUFF® és… Nosaltres! La marca i els creadors que hi ha darrere d’aquesta peça de roba de gran èxit.  

Per tant, és evident que hi ha una gran diferència 

Encara que de vegades s’utilitzi el terme «buff» per referir-se a un tubular gruixut, no cal confondre’ls: és llavors quan entra en joc el terme «escalfador de coll».  

Diferents usos d'una peça de tubular

Pots utilitzar el teu tubular durant tot l’any, i especialment per a:  

Mantenir-te calent

A mesura que baixen les temperatures, el tubular demostra ser un excel·lent company per mantenir-te calent i agradable.  

El seu ajust cenyit al coll actua com a barrera contra el fred, mantenint la calor a l’interior, el que el converteix en un imprescindible al teu armari d’hivern.  

Pots provar un munt de tubulars diferents per a climes freds i activitats:  

  • Fins però agradables tubulars i passamuntanyes per als teus dies d’esquí. 
  • Escalfadors de coll Merino que absorbeixen la suor, perfectes per a caminades a la tardor o a l’hivern.  

Pots trobar alguns exemples d’escalfadors de coll aquí. 

Protegint-te del sol

Segur que penses que un tubular no serveix per a l’estiu. 

Però no és del tot cert: els tubulars (també coneguts com polaines de coll) es poden utilitzar com a escut contra els raigs UV. I el recomanem molt, ja que és una bona manera de prevenir les cremades solars sense haver de tornar a aplicar un protector solar car i potencialment perjudicial per al medi ambient. 

A més, gràcies al teixit lleuger i absorbent la suor, un tubular d’estiu t’ofereix una gran transpirabilitat mentre gaudeixes de les teves activitats a l’aire lliure sota el sol.  

Consell professional: submergeix el tubular lleuger en aigua, especialment aigua freda, abans de posar-te’l quan fa calor. L’evaporació de l’aigua sota el sol càlid la sentiràs com un aire condicionat al coll! 

Com a màscara

La necessitat contínua per a les cobertes facials davant el canvi climàtic ha elevat l’estatus del tubular com a opció de màscara versàtil quan estàs en entorns amb molt de vent o pols.  

Per als treballadors externs

Professionals de l’aire lliure, alegreu-vos! El tubular resulta inestimable per a aquells que treballen en diferents condicions.  

Des de protegir contra el vent fins a alleujar la pols, la seva utilitat va més enllà de les expectatives tradicionals. 

Com portar-lo?

Pots utilitzar els nostres tubulars BUFF® de 12 maneres:  

  • Tubular 
  • Meitat de la cara 
  • Cobertura total de la cara 
  • Balaclava 
  • Caputxa 
  • Saharià 
  • Pirata 
  • Beanie 
  • Bandana 
  • Banda elàstica 
  • Diadema 
  • Durag 

Encara tens curiositat?  

Consulta la nostra guia de vídeo, on mostrem diverses posicions i estils, assegurant-te que aprofites al màxim aquest accessori versàtil.  

I si vols veure en detall com fer servir aquests mètodes de vestir, consulta la nostra pàgina de com portar-los. 

different ways to wear a neck gaiter

Quins materials utilitzem per als nostres tubulars?

T’has preguntat mai sobre els materials que fan que els nostres tubulars siguin excepcionals?  

Ens sentim orgullosos d’utilitzar teixits de primera qualitat i el nostre compromís amb el reciclatge s’alinea amb pràctiques ecològiques; hem utilitzat més de 47 milions d’ampolles de plàstic per crear els nostres tubulars. 

Llana merino

Oferim moltes opcions diferents per als nostres tubulars de Merino 

Tots els nostres tubulars de merino estan fets amb llana d’origen ètic. Quan en tens un, obtens totes aquestes característiques:  

  • Regulació de la temperatura: la llana merino té excel·lents propietats termoreguladores, ajudant a mantenir l’usuari calent en condicions de fred i fresc en temps més càlids. Elimina la humitat de la pell, mantenint la comoditat. 
  • Resistència a les olors: la llana merino té propietats antimicrobianes naturals que ajuden a resistir el creixement de bacteris que causen olors. Això fa que sigui adequat per a un desgast prolongat sense desenvolupar olors desagradables. 
  • Suavitat, confort sense picor: les fibres fines de llana merino són suaus contra la pell, proporcionant una sensació còmoda i sense picor fins i tot durant un ús prolongat. 
  • Aïllament natural: la llana merino proporciona aïllament fins i tot quan està humida, la qual cosa la converteix en una opció fiable per a diverses condicions meteorològiques. 

Filats tècnics 

Els nostres teixits tècnics com ThermoNet® i Dryflx® són fibres sintètiques dissenyades per a propòsits específics, com ara reflectivitat o propietats tèrmiques millorades. 

  • Fils reflectants: tubulars amb elements reflectants milloren la visibilitat en condicions de poca llum. Això és especialment important per a activitats a l’aire lliure com ara running o ciclisme, ja que proporciona una funció de seguretat addicional. 
  • Fils tèrmics: els fils tècnics dissenyats per a l’aïllament tèrmic ajuden a retenir la calor corporal en ambients freds. És ideal per a esports d’hivern, caminades o qualsevol activitat a l’aire lliure en condicions fredes. 
  • Gestió de la humitat: molts fils tècnics tenen propietats que absorbeixen la humitat, assegurant que la suor s’allunya de manera eficient de la pell per mantenir l’usuari sec i còmode. 
  • Durador i lleuger: els fils tècnics solen ser duradors i lleugers, cosa que els fa adequats per a activitats actives sense afegir volum innecessari. 

Plàstic reciclat 

Els tubulars fets de plàstic reciclat sovint utilitzen materials com el polièster reciclat, derivat d’ampolles de plàstic post-consum.  

L’ús de plàstic reciclat redueix la demanda de noves matèries primeres i ajuda a desviar els residus plàstics dels abocadors. Això contribueix als esforços de conservació del medi ambient. 

característiques bàsiques tabla tubulars

carasterístique-tècniques-tabla-tubulars

5 millors característiques per cercar en un tubular

Què fa realment bo un tubular?  

Tot i que tenim una àmplia gamma d’opcions de teixit i models per a cada esperit aventurer, ens hem limitat a aquests 5 factors per determinar quin és el millor tubular. 

Durant els nostres 30 anys d’estudi, hem arribat a la conclusió que les característiques més importants dels tubulars són les següents: 

Elasticitat 

  • Ajust segur: l’elasticitat del teixit permet que els tubulars s’estirin i donen forma al coll i la cara de l’usuari, proporcionant un ajust còmode i segur. Això és especialment important quan s’utilitzen com a màscares o diademes durant les activitats físiques, assegurant-se que es mantinguin al seu lloc sense ajustar-se constantment. 
  • Talla casi única: la naturalesa elàstica dels tubulars sovint els fa versàtils pel que fa a la mida. Molts tubulars estan dissenyats per adaptar-se còmodament a una àmplia gamma de persones, adaptant-se a diferents mides de cap i coll sense sacrificar la comoditat o la funcionalitat. 
  • Facilitat de moviment: l’elasticitat contribueix a la flexibilitat general del tubular. Això garanteix la llibertat de moviment sense restriccions, el que els fa adequats per a una varietat d’activitats on la flexibilitat i l’amplitud de moviment són essencials. 
  • Aplicació ràpida i fàcil: l’elasticitat del teixit permet una aplicació fàcil i ràpida. Pots estirar ràpidament el tubular per sobre del teu cap o ajustar-ne la posició sense necessitat de fermalls o tancaments complicats. 

Transpirabilitat

  • Selecció de material: els tubulars solen estar fets de materials transpirables. Aquest disseny permet que l’aire circuli fàcilment, evitant el sobreescalfament i assegurant la comoditat durant les diferents activitats. 
  • Absorbeix la humitat: molts tubulars com els nostres estan dissenyats amb propietats que absorbeixen la humitat. Això significa que poden allunyar eficaçment la suor de la pell, mantenint-te sec i còmode. La transpiració és crucial per a activitats com running, caminades o ciclisme, on el flux d’aire adequat és essencial. 

Durabilitat

  • Materials resistents: quan s’utilitza un tubular per a activitats a l’aire lliure on l’equip pot estar subjecte a condicions difícils, abrasió o rentat freqüent, la durabilitat es converteix en un factor crucial. Els materials de primer nivell, les costures d’alta qualitat i el disseny sense costures també contribueixen a la seva longevitat i augmenten la seva resistència al desgast.  

Lleugeresa i facilitat de plegat

  • Comoditat: el pes del material és una característica clau per a qualsevol accessori que es porti al coll. Un tubular lleuger garanteix que no es converteixi en una càrrega durant un ús prolongat. Especialment per a llargues caminades, carreres o esports a l’aire lliure. 
  • Fàcil de transportar: la naturalesa lleugera dels tubulars fa que siguin fàcils de portar a la butxaca o a la motxilla. És extremadament convenient tenir-los sempre accessibles per al seu ús immediat sense que et pesi.  

Versatilitat 

  • Adaptabilitat a diferents usos: com hem vist, els tubulars són increïblement versàtils i es poden portar de diverses maneres. Poden funcionar com a escalfador de coll, màscara, diadema, barret o fins i tot una polsera. Aquesta adaptabilitat els fa adequats per a una àmplia gamma d’activitats, des d’esports a l’aire lliure fins a roba informal.
  • Per a totes les estacions: tant si es tracta de protegir contra el fred a l’hivern com de proporcionar protecció solar a l’estiu, la versatilitat dels tubulars els converteix en un accessori pràctic durant tot l’any. Es poden utilitzar en diferents climes i ambients.

La nostra millor selecció de tubulars

Experimenta tot el potencial de la nostra col·lecció, que ofereix una àmplia varietat d’opcions adequades tant per als hiverns gelats com per als estius abrasadors. 

Selecció d'hivern

Tant si vas a les pistes com si estàs lluitant pel fred de l’hivern, els nostres tubulars són l’accessori perfecte per mantenir-te calent i amb estil.  

Fabricats amb materials d’alta qualitat, proporcionen un excel·lent aïllament i protecció contra els elements 

Escull entre una gamma de dissenys i colors que s’adaptin al teu estil personal i estigues còmode durant tota la temporada. 

neck gaiters for winter

Selecció d'estiu

Tant si vas a la platja com si estàs explorant les muntanyes, la nostra col·lecció de roba lleugera i transpirable et mantindrà còmode durant tot el dia 

neck gaiters for summer

Conclusió: quin és el millor tubular per a tu?

L’elecció del millor tubular depèn de diversos factors, com ara la temporada, el material i la finalitat d’ús previst. Aquí tens una guia que t’ajudarà a seleccionar el tubular més adequat per a diferents escenaris: 

Temporada

Hivern

  • Millor material: per a l’hivern, escull materials amb un excel·lent aïllament tèrmic, com ara la llana merino o tubulars amb fils tècnics tèrmics com ThermoNet i Polar. Aquests materials proporcionaran calidesa i comoditat en temperatures fredes.
  • Característiques: cerca tubulars amb característiques addicionals com ara propietats resistents a la humitat i al vent per mantenir-te sec i protegit de les dures condicions hivernals.

Estiu

  • Millor material: els materials lleugers i transpirables com el polièster que absorbeixen la humitat són ideals per a l’estiu. Busca polaines amb bona ventilació per mantenir-te fresc durant el temps calorós.
  • Característiques: la protecció UV i les propietats d’assecat ràpid són beneficioses per a l’exposició al sol. Un tubular amb capacitat per absorbir la humitat ajudarà a controlar la suor.

Material

Llana merino

  • Ideal per a: totes les estacions, especialment el clima fred. Més gruixut per a climes més freds i/o activitats de menor intensitat.
  • Beneficis: aïllament natural, absorció de la humitat, resistència a les olors i suavitat contra la pell.

Fils tècnics (reflectants, tèrmics)

  • Ideal per a: variat en funció de les característiques tècniques específiques.
  • Avantatges: fils reflectants per a la visibilitat amb poca llum, fils tèrmics per a la calor de l’hivern i absorbir la humitat per a activitats intenses. Pensa en ThermoNet i Polar.

Plàstic reciclat

  • Millor per a: totes les estacions, especialment per a aquells que prioritzen la sostenibilitat.
  • Els teixits prims de polièster reciclat amb una especificació UPF són perfectes per a l’estiu.

Finalitat d'ús

Esports a l’aire lliure d’alta intensitat

  • El millor amb: teixit tècnic lleuger, característiques reflectants i propietats que absorbeixen la humitat.
  • Beneficis: els fils reflectants milloren la visibilitat durant activitats com running o ciclisme. L’eliminació de la humitat ajuda a controlar la suor durant els entrenaments intensos.

Roba informal

  • Millor per a: materials còmodes com la llana merino.
  • Beneficis: suavitat contra la pell, versatilitat en l’estil i comoditat durant tot el dia.

Viatge

  • Millor per a: materials lleugers i versàtils.
  • Avantatges: fàcil de transportar, d’assecatge ràpid i adaptable a diferents climes.

En definitiva, l’elecció del millor tubular variarà en funció de les preferències individuals, de les activitats específiques en què es participi i del temps previst. És avantatjós disposar d’una varietat de tubulars adaptats a diferents finalitats per garantir la preparació durant tot l’any.

Preguntes freqüents

Com puc triar la mida adequada?

Escollir la mida adequada implica tenir en compte la circumferència del coll i l’ajust preferit. La nostra guia de talles et pot ajudar a trobar la combinació perfecta. 

Puc utilitzar un tubular com a mascareta?

Absolutament! Molts dels nostres tubulars estan dissenyats per funcionar com a cobertors facials efectius, però recordeu que no tindran la protecció d’una màscara quirúrgica. 

Els tubulars són aptes per a totes les condicions meteorològiques?

Sí, els tubulars són prou versàtils per adaptar-se a diverses condicions meteorològiques. Tant si fa fred, sol o vent, hi ha una opció adequada per a cada situació. 

Què fa que un tubular sigui respectuós amb el medi ambient?

El nostre compromís amb el reciclatge i l’ús de materials sostenibles contribueixen al caràcter ecològic dels nostres tubulars. És per això que hem reciclat més de 47 milions d’ampolles de plàstic per fer els nostres tubulars.  

Amb quina freqüència he de rentar el meu tubular?

Recomanem rentar el teu tubular periòdicament, especialment si s’utilitza com a coberta facial. Segueix les nostres instruccions de manteniment per obtenir els millors resultats. 

Explora per Tag