Com triar l’escalfador de coll?

girl with neck warmer

Publicat el

27/12/2023

Independentment de l’activitat hivernal que gaudeixis, aquesta bretxa incòmoda entre el teu cos i l’abric pot arruïnar-te el dia.

De fet, el cap i el coll són parts crucials per cobrir quan estàs a l’aire lliure perquè tenen un paper important en la regulació de la temperatura corporal.

És aleshores quan l’ equip de BUFF® ve al rescat donant-te els millors consells per a una de les peces d’accessoris de roba més importants que no pot faltar al teu armari: un escalfador de coll.

T’ajudem a triar el teu proper escalfador de coll per mantenir-te còmode i protegit dels elements.

3 aspectes principals a tenir en compte per a l'escalfador de coll

Això és el que has de comprovar quan triïs un escalfador de coll:

  • Ajust: no ha de quedar incòmodament ajustat, ni massa folgat, per garantir la comoditat i la protecció davant dels elements. Comprova quant el pots estirar; l’escalfador de coll ideal hauria de poder cobrir les galtes, la barbeta i la boca.
  • Teixit: hi ha una àmplia gamma de teixits utilitzats per als escalfadors de coll, des de polar fins a materials més tècnics, i fibres naturals com la llana merino.
  • Característiques específiques en funció de l’ús: els propòsits per als quals l’utilitzaràs canviaran dràsticament quin escalfador de coll és el més adequat per a tu.

És evident que les 3 consideracions estan interconnectades, així que les repassem amb més detall.

Ajust

Tot i que pot semblar només un tub de coll de teixit, hi ha més implicació a l’hora d’escollir un escalfador de coll.

El gruix del teixit és la consideració principal a tenir en compte a l’hora d’escollir-ne un, ja que definitivament afecta l’elasticitat. Sempre és bo comprovar com és d’elàstic o llarg, per protegir la cara de la pols i el sol, o encara més important, de la pluja i la neu.

Per exemple, a BUFF® produïm de manera sostenible diferents tipus d’ajustos per als nostres escalfadors de coll. Alguns d’ells són més gruixuts i elegants per a un passeig per la ciutat, però d’altres són aptes i lleugers per obtenir el millor rendiment a les pistes o durant una caminada a l’hivern.

Tipus de teixit

Alguns aventurers de l’hivern prioritzaran la transpirabilitat per sobre de tot, mentre que d’altres volen la màxima calidesa. A més, hi ha els que volen l’estil perfecte.

Però, hi ha una característica que no pots passar per alt a l’hora de triar un escalfador de coll, i és de quin teixit està fet.

Aquests són els teixits que els nostres experts de BUFF® et recomanen:

De teixits naturals

No hi ha millor sensació que reutilitzar allò que ens dona la Mare Natura de la manera més respectuosa. Les nostres opcions de llana merino i polar són l’opció sostenible perfecta gràcies al tractament lliure de crueltat i d’origen ètic.

  • Llana merino: una opció clàssica que mai passa de moda gràcies a la regulació tèrmica d’alt rendiment que ofereix i la sensació suau i sense picor. A més, la llana merina ha millorat la versatilitat en comparació amb els teixits sintètics. És per això que pots trobar una gran varietat de pesos, des de pes lleuger fins a pes pesat.
  • Polar: la versió natural definitiva per als més sensibles al fred. Suau, gruixut però lleuger; és la prova que la calor acollidora no significa un pes incòmode.

Tria llana merino o polar si: ets un excursionista durant tot l’any i necessites escalfadors de coll diferents segons la temporada, per als principiants dels esports de neu, però també per als experts en recerca d’aventures a l’aire lliure que els agrada passar moltes hores fora i per a famílies.

Consulta algunes de les nostres opcions de Merino.

De teixits sintètics

Fets amb ampolles de plàstic reciclades, aquests materials sintètics són creats perfectament pels entusiastes de les activitats a l’aire lliure per als entusiastes de les activitats a l’aire lliure. Pots tenir el millor rendiment durant les teves activitats d’hivern. Alguns d’aquests escalfadors de coll són tan prims que els pots posar sota el casc.

  • Folre polar: qui hauria pensat que una microfibra podria sentir-se tan suau com un cadellet? Tanmateix, aquí ho tens. El folre polar d’ampolles reciclades pot fer-te oblidar el fred, el vent i la pluja.
  • ThermoNet® i PrimaLoft®: després d’anys d’investigació, han trobat la solució ideal per a aquells que volen desafiar el fred. ThermoNet ® i PrimaLoft® són fils tècnics extremadament lleugers per als entusiastes de les activitats a l’aire lliure que volen el màxim rendiment fins i tot en els entorns més freds. Aquests teixits són 4 vegades més càlids que una microfibra normal i tenen una absorció avançada de la humitat per mantenir-te sec sense importar el que et depari la mare naturalesa.

Aquests teixits tècnics són ideals per a: aventurers extrems, esquiadors, practicants de surf de neu o alpinistes.

: Característiques específiques segons l'ús

El teu escalfador de coll pot ser de molt bona qualitat, però si no és el adequat per a les teves activitats, tornem al principi.

Hem enumerat les característiques de primer nivell per a les principals activitats de clima fred. Per exemple, per als esports d’hivern:

  • Atrapament de calor extra
  • Transpirabilitat
  • Protecció UV

Per running i ciclisme, en canvi:

  • Material lleuger
  • Característiques d’assecat ràpid
  • Protecció contra el vent

Però tampoc no volem deixar fora els amants de la ciutat. De fet, tenim uns escalfadors de coll increïbles que tenen un estil acollidor i gruixut que poden combinar amb tots els teus conjunts quan surts a passejar a l’hivern.

Tots els escalfadors de coll BUFF®

Com pots veure, triar l’escalfador de coll adequat per a la teva propera activitat és crucial per gaudir-ne completament.

Aquí a BUFF® oferim una àmplia gamma d’escalfadors de coll càlids, transpirables, que absorbeixen la humitat i d’assecat ràpid.

Explora per Tag